Just nu är 144 restips publicerade

Reseguide till Landskrona

03.04.2014 · Posted in Sverige

Landskrona är Skånes sjunde största kommun. Landskrona är Sveriges kolonitätaste stad och här ligger även landets äldsta koloniområde och ett spännande kolonimuseum. Landskrona är en otroligt vacker sommarstad med mycket att erbjuda, allt från segling, fiske och bad till elitfotboll, greyhound racing och golf. Är det sol och bad du är ute efter har du hittat rätt, Landskrona ligger precis intill havet. Hela kusten bjuder på härliga stränder och bryggor eller varför inte ta en promenad längs med stranden på den populära strandpromenaden som är anknuten till Citadellet. Du kan även gå eller cykla längs med Havsleden som är en del av Skåneleden. Ett måste är att besöka Landskrona slott – Citadellet. Slottet erbjuder flera roliga och spännande aktiviteter för hela familjen.

Citadellet byggdes i samband med den danska befästningen på 1500-talet då de tog över Landskrona. År 1549-1559 anlade den danske kungen Landskrona slott – Citadellet men efter freden i Roskilde 1658 då Sverige fick Skåne byggde vi ut slottet och grävde ett vallgravssystem. I dagsläget är Citadellet Nordens bäst bevarande fästing från 1500-talet och är en av Skånes mest populära sevärdheter. Guidade turer görs dagligen och är en perfekt aktivitet för familjen och du som är intresserad av Sveriges historia.

Är du intresserad av segling, bad eller fiske är det ett ypperligt bra tillfälle att passa på om du är i Landskrona i och med att Landskrona ligger precis intill Öresund så har du goda möjligheter att syssla med de vattenaktiviteter du tycker är roligast. Testa din fiskelycka i Öresunds bräckta vatten i någon av åarna Saxån, Braån eller i Citadellets vallgrav eller ta med dig familjen ut på en tur med Landskronabåten och fiska makrill, all utrustning som behövs finns på båten. Mer info om Landskronabåten hittar du på Landskronas turistbyrå.

Eller besök en av Landskronas flera badstränder. På ett av de vackraste lägena i Öresundsregionen ligger Borstahus camping precis intill havet och nära till roliga utflyktsmål. Köpenhamn ligger endast en timme bort. Men vill ni hellre slappna av och ta det lugnt kan ni göra det på den långsträckta stranden med långgrunt vatten, perfekt för barnfamiljen. För boende och hotell i Landskrona rekommenderas Landskrona.com/hotell som jämför pris på stadens samtliga hotellrum.

Eller varför inte ta en dagstur till Ven. Ven är en ö som ligger mitt i Öresund mellan Sverige och Danmark. Hit tar man sig med båt sedan kan du hyra cykel, åka buss eller häst och vagn för att ta dig runt på ön. På denna magnifika ö finns branta backfallen, S:t Ibbs kyrka från 1100-talet, gårdsbutiker, restauranger och sist men inte minst Spirit of Hven Backafallsbyn som är ett destilleri som tillverkar olika spritdrycker.

På Ven ligger också Tycho Brahe-minnena som är ett museum som ligger i en före detta allhelgonakyrka. Här Kommer du nära Tycho Brahe´s spännande liv och upptäckter på ön, på museet finns även hans underjordiska observatorium. Här finns aktiviteter för både stora och små.

Comments are closed