Just nu är 144 restips publicerade

Semester i östra eller västra Skåne?

11.18.2012 · Posted in Sverige

Varje sommar spenderar hundra tusentals svenskar delar eller hela sin semester i Skåne. Utbudet av trevliga semesteraktiviteter är självfallet en av anledningar till att många väljer Skåne som destination för sin semester. Utbudet skiljer sig dock relativt mycket mellan västra och östra Skåne.

Västra Skåne

För de som väljer västra Skåne för sin semester är det framför allt Båstad som är det självklara resmålet. Speciellt många yngre väljer att åka till Båstad för att uppleva partylivet under den hektiska tennisveckan. Tennisveckan äger rum mitt i semestertiderna i juli och Båstad som normalt har 5000 invånare har under denna vecka cirka 100 000 besökare per dag. Detta gör att trycket på boende blir stort och det är nödvändigt att boka sitt hotell eller annan logi i god tid.

Båstad är dock inte bara ett semestermål under just tennisveckan och det finns gott om andra saker att göra i Båstad än att festa natten lång. Närliggande Torekov lockar också många besökare under semesterveckorna och det finns många som har sitt sommarhus i denna exklusiva semesterort.

Många golfspelare väljer också gärna att spendera delar av sin semester i västra Skåne då det finns gott om bra golfbanor på Bjärehalvön frän Båstad ner via Helsingborg till Malmö stad.

Östra Skåne

I de östra delarna av Skåne som mer ofta kallas för Österlen finns det ingen motsvarighet till tennisveckan och den största staden är den lilla hamnstaden Simrishamn. Simrishamn har cirka 10 000 invånare och är ett gammalt klassiskt fiskesamhälle helt utan nattklubbar och glamorösa barer. Många som åker på semester till östra Skåne väljer ett boende i Simrishamn för att sedan åka på dagsutflykter till närliggande sevärdheter runt om på Österlen.

Även om väldigt många människor väljer att åka till Österlen under juli är det inte alls lika högt tempo som det är på den västra sidan av Skåne. Mycket beror säkerligen på att det inte är lika koncentrerat kring en liten stad som Båstad. Istället åker människor runt från backarna i Brösarp till äppelodlingarna i Kivik. För det som söker efter ett intensivt festande under semestern är Österlen antagligen inte det bästa alternativet. Om du däremot ser fram emot ett par veckors avkoppling har du alla förutsättningarna att bli nöjd.

Så oavsett om du ser fram emot ett par veckors avkoppling med bra böcker och bad eller ett par hektiska festnätter finns möjligheterna till detta i Skåne. Se nu bara till att välja rätt sida av detta populära landskap.

Comments are closed