Just nu är 144 restips publicerade

Semester med familjen på det vackra Österlen

08.06.2012 · Posted in Sverige

Att resa inom Sveriges gränser kan upplevas som trist och tråkigt för många. När man har arbetat hela året och äntligen får 3-4 veckors semester på sommaren så väljer många att resa utomlands till solen och värmen. Det är absolut inget fel i detta, är man t.ex en barnfamilj så kan det vara en bra idè att välja ett barnvänligt hotell och bara åka iväg för att koppla av. Detta passar många.

Tyvärr har inte alla råd med en dyr semester. Man kan planera så att kostnaden blir låg men man vill ju inte heller snåla på sin semester. Därför har det de senaste åren blivit mer populärt att låna pengar för att kunna göra det man önskar.

Att resa utomlands är väldigt trevligt, men man ska inte glömma att det finns otroligt mycket att se och uppleva om man håller sig inom vårt avlånga land. Det blir antagligen lite billigare också! I den här artikeln så hade jag tänkt att tipsa om lite saker som man kan hitta på med på vackra Österlen !

Brösarps Backar

Brösarps backar är väldigt välkänt och här kan man förvänta sig att hitta en hel del folk på sommarmånaderna. Naturen och allt runtomkring är otroligt vackert men man ska veta att det inte är något för veklingar. Vissa backar är branta så benmusklerna kommer att få sig en rejäl träningsrunda vill jag lova. Efter att ha gått runt och tittat lite så kanske man blir sugen på att fika eller varför inte grilla ?

Vid parkeringen och rastplatsen finns där både grillar och en hel del bord som man får använda sig av så det är bara att köra och handla något gott och ge sig upp dit!

Hamnen I Simrishamn

Lyckas man att missa hamnen i Simrishamn när man är på Österlen så missar man själva hjärtat vill jag säga. Här finns en hel del uteserveringar och efter maten kan man välja att ta en mjukglass till efterrätt. Även lite festligheter anordnas under sommaren. Bland annat hamngillet och krämarmarknaden. En grej som man absolut inte får glömma är loppmarknaden som kallas för Suckarnas Gång. Varje lördag vid ungefär kl 06:00 så öppnas loppmarknaden och här säljas massor med saker!

Jag kan nästan garantera att där finns något för allas tycke och smak. För ungefär 1 vecka sedan var jag där och då fick jag 2 böcker för endast 20 kronor ! Den ena kostade 15 kr och den andra kostade 5 kr ! Så här går det att göra billiga fynd vill jag lova.

Kiviks Marknad

Sveriges största marknaden har väl ingen missat ? Detta är en riktig folkfest med hundratals knallar och även ett megastort nöjesfält med karuseller, chokladhjul, sockervadd och mycket mer ! Marknaden är alltid i mitten på juli månad så planera redan in detta tills nästa år.

Comments are closed