Just nu är 144 restips publicerade

Shopping och upplevelser i Linköping

03.20.2014 · Posted in Sverige

Linköping ligger i Östergötland och är Sveriges femte största kommun. Linköping har något för alla, här finns det rikligt med aktiviteter och nöjen året runt. Det finns gott om natur och en underbar landsbygd med slättmark, kanaler och sjöar. Linköping har även en förtjusande innerstad fylld med kultur och nöjen. Här kan du ta en guidad båttur i kanalen, jogga längs med Östgötaleden, gå på teater eller besöka någon av Linköping alla restauranger. Linköping är en charmig mellan storstad med något för alla, vill du ta det lugnt och bekanta dig med Linköpings underbara natur eller shoppa loss och ta del utav innerstadens nöjesliv så har du möjlighet till båda.

En bit utanför stadens kärna ligger Flygvapenmuseum. Museet har varit igång sedan 1984 och har ett spännande utbud på bland annat flygplan, motorer, instrument och uniformer som användes i samband med militärflyget. Flygvapenmuseum speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till idag och är ett roligt besöksmål för hela familjen.

För er som skall besöka staden finns det gott om boenden och hotell i staden. 15 st renodlade hotell finns det i kommunen samt ett antal mindre och billigare boenden som vandrarhem och bed and breakfasts. Bra ställen att boka hotell och boenden listar vi här nedan:

Sjön Roxen ligger norr om staden. Här kan du sola, bada eller fiska och på vintern kan du åka skridskor.

Om du vill testa din fiskelycka har du möjlighet att göra det. Fiskekort finns att köpa på flera olika ställen, och med lite tur har du chansen att få en abborre, gädda, gös eller någon av de andra fiskarterna på kroken.

Du kan också passa på att ta en åktur med ångbåten till Berg, färden går två gånger per dag och utgår från Strandgatan, en bra idé är att ta den första turen och åka hem med den andra.

Om du bestämmer dig för att ta en dagstur till Berg får du inte missa Bergs slussar som är Göta kanals största sevärdhet. Här finns 7 sammankopplade slussar som hissar och sänker båtar ca 19 meter för att utjämna nivåskillnaden till sjön Roxen. Det är en häftig upplevelse att se en båt stiga 19 meter upp med hjälp av slussarna och det är något som har lockat många besökande åskådare.

I Linköpings innerstad har du gångavstånd till alla de stora butikskedjorna och längs med gågatorna ligger lokala och specialbutiker med ett spännande och unikt utbud. De flesta butikerna och shoppinggalleriorna hittar du på de tre största torgen.

Comments are closed