Just nu är 144 restips publicerade

Turista hemma!

07.25.2012 · Posted in Sverige

Så fort sommarlovet börjar drar många iväg utomlands eller sticker till sommarstugan vid kusten. Andra bilar i Europa och många flyger till någon av världens många vackra städer. Nöjesparker som Liseberg, Skara sommarland och Kolmården är andra populära semestermål. För många sätter dock plånboken käppar i hjulet för att semestra på det här sättet. Det finns dock ingen större anledning att misströsta – det går nämligen utmärkt att semestra hemma till nästan ingen kostnad alls.

Hur gör man då? Ett första tips är att besöka den lokala turistbyrån och plocka på sig ett antal broschyrer. Var du än bor i Sverige så vågar vi lova att det finns massor av trevliga utflyktsmål och sevärdheter som du inte hade en aning om. Vi har nämligen en tendens att bli väldigt hemmablinda. Det som finns i vår absoluta närhet intresserar oss inte alls på samma sätt som samma attraktion kanske hade gjort om det legat på en annan plats.

Sätt dig sedan med broschyrerna om planera upp en hel vecka. Besök till exempel ett utflyktsmål per dag under veckan och om vädret är vackert lägger du även in besök vid sjöar och badplatser. Stanna längs vägen och fika på natursköna platser. Undvik de vanliga rastplatserna som ligger ut med vägarna utan bara ta in på någon grusväg, leta upp en äng eller någon annan vacker plats och rulla ut filten. Medhavd matsäck är både mysigt och betydligt billigare än att äta på någon vägkrog eller restaurang.

I Sverige får man tälta i princip vart man vill. Se till att utnyttja det! Ge dig i väg på en lite längre utflykt och ta med dig tältet. Det kan vara riktigt mysigt att övernatta i skogsglänta eller vid kanten av en liten vacker sjö. Kanske känner du till och med någon som kan tänka sig att låna ut sin husvagn ett par dagar?

Sverige är fullt av smultronställen och det gäller bara att hitta dem. Du kan turista hemma till bara en bråkdel av vad det skulle kosta att ta en charterresa till någon solig medelhavs-ö, och jag rekommenderar verkligen alla att testa detta. Att sitta hemma i lägenheten och deppa för man inte har råd att åka på semester blir ingen gladare av. Ge dig istället ut i din närhet på upptäcktsfärd.

En billigare semester än den jag beskriver ovan går nog knappast att hitta. Lite bensinpengar är i princip allt som går åt. Alla kan åka på semester och det behöver bevisligen inte kosta skjortan!

Comments are closed