Just nu är 144 restips publicerade

Västkustens pärlor

12.04.2013 · Posted in Sverige

Den svenska kusten mot Kattegatt och Skagerrak kallas i folkmun för västkusten och är ett av de absolut populäraste resmålen för svenska turister under de varmare sommarmånaderna. Inte bara svenskar uppskattar utbudet på västkusten utan även en stor del norrmän och till viss del danskar och tyskar besöker den svenska västkusten under semestern.

Flera av de samhällen som ligger längst med västkusten tar man sig till enklast med båt och många väljer att segla längst med kusten och göra kortare stopp i olika gästhamnar. Det går självfallet att ta sig fram med bil men då missar man mycket av den fantastiska naturen och skärgården som finns här. Det stora antalet turister under sommaren gör att flera av samhällenas största näring är turism och det höga trycket gör att det kan vara svårt att hitta en plats i gästhamnen eller ett ledigt hotell. Så om du planerar att bo på hotell kan det vara en bra idé att se till göra din bokning i god tid då de populäraste hotellen snabbt blir uppbokade.

Nedan listas några av de populäraste samhällena att besöka om man planerar att semestra på västkusten.

Fjällbacka

Fjällbacka ligger längst med västkusten i Bohuslän och har inte mer än 1000 invånare. Detta gamla fiskesamhälle erbjuder en mysig gästhamn och flera populära restauranger för sommarens gäster. Skärgården utanför Fjällbacka är i regel full med segel- och motorbåtar under sommaren och många väljer också att besöka Väderöarna som ligger längst ut till väster i den närliggande skärgården. Vill du bo på hotell i Fjällbacka finns det ett par precis vid gästhamnen samt ett par mindre vandrarhem. Men vill du få ett rum här i juli gäller det att inte vara ute i sista minuten.

Smögen och Kungshamn

Är du ute efter lite party på den svenska västkusten bör du göra ett stopp på Smögen. Här kan de gå relativt vilt till under sommarnätterna och det är ett väldigt populärt resmål för framför allt ungdomar. Vill du göra ett besök till Smögen men undvika nattlivet går det alldeles utmärkt att bo i de närliggande Kungshamn. Kungshamn har ett par större hotell, en stor camping och självfallet också en gästhamn.

Marstrand

Gillar du segling är Marstrand det självklara stoppet på västkusten. Här arrangeras flera större seglingstävlingar och hela den svenska seglingseliten samlas här under vecka 27 då Match Cup Sweden arrangeras. Närheten till Göteborg gör också att många tar sig hit med bil för att njuta av nattlivet och ta del atmosfären.

Oavsett vilken av västkusten pärlor du planerar att besöka under din semester är det värt att tänka på att vara ute i mycket god tid om du planerar att bo på hotell.

Comments are closed