Just nu är 144 restips publicerade

Viking Line Gabriella

11.04.2016 · Posted in Europa

Viking Line har nyligen uppgraderat sin helsingfors-båt Gabriella med nya restauranger, ny nattklubb och en hel del andra nyheter. Jag tog en kryssning till Helsingfors för att titta på nyheterna och se om det verkligen är så stor skillnad mot tidigare. Redan när man kommer ombord på fartyget ser man förändringen, allt är skinande blankt och nytt och man får en helt annan känsla av lyx och flärd än tidigare.

Första anhalten efter avgång är den nya baren och loungen Living Room, här kan man sitta i lugn och ro med en drink i den lugna och rofyllda atmosfären. En trevlig detalj är att bjuds på tilltugg, väldigt goda rotfruktschips som passar väldigt bra tillsammans med en Gin & Tonic. Bartendern påstod att de serverar den bästa Gin och Tonicen på Östersjön och jag får ge honom rätt.

Pubben ombord har flyttat en trappa upp och heter numera Upstairs Pub. Ölsortimentet har utökats och numera finns många lokalbryggda åländska öl men även ett stort urval av öl från hela världen. I pubben anordnas även Karaoke vilket är mycket populärt.

Vi prövade den nya restaurangen Grill som serverade ett stort antal grillade rätter. Jag själv prövade Hamburgaren medan mitt ressällskap tog fläskkotletter. Bägge rätterna var mycket välsmakande och portionerna var lagom stora.
Nöjeslokalen Club Mar är helt omgjord med ny scen och nya häftiga effekter. Bandet som spelade bjöd på en varierad blandning av gamla och nya hits och stundtals var det riktigt trångt på dansgolvet.

En trappa upp förvandlas puben under de senare timmarna till diskotek. Här är tempot och pulsen högre och fartygets duktiga disc-jockeys ser till att stämningen är på topp.

Sammanfattningsvis får jag säga att ombyggnaden av Gabriella blivit mycket lyckad och att atmosfären av party och lyx ökat ombord. Jag åker gärna med Viking Line och Gabriella igen, gärna under sommaren.

Comments are closed