Just nu är 144 restips publicerade

Jamaica – Karibiens överraskning

03.10.2016 · Posted in Nordamerika

Jamaica är ett spännande land med en lång historia bakom sig. Landet är en del av Karibien och kan stoltsera med att vara en paradisö precis som de närliggande öarna. Här väntar sol och bad på kritvita stränder och kristallklart vatten, och så klart en hel del reaggaemusik.

Jamaica har länge varit okänt för kriminalitet och för att vara allmänt otryggt. Speciellt i huvudstaden Kingston, som ännu anses av många vara en av världens farligaste länder. Och visst är det kriminellt i flera delar av Kingston, men det är inte dit man åker som turist. Turistorterna ligger utspridda längs kusterna och ligger faktiskt inte i närheten av Kingston.

Sanningen är också den att regeringen försöker åtgärda kriminaliteten i Kingston, så förhoppningsvis kommer den att minska och minska för varje år som går. Jamaicanerna är ett fantastiskt folkslag som både är generösa, vänliga och roliga. Därför är det synd att man inte kan åka till Kingston på egen hand som turist, eller kan kan man ju, men man bör väl kanske inte göra det.

Det man istället bör göra som turist är att boka första bästa biljett till någon av följande turistorter på Jamaica – Montego Bay, Ocho Rios eller Nigril. Dessa ställen bjuder sina besökare på en avslappnad atmosfär utan att man ska behöva gå runt och känna sig osäker. Förutom en skön vibe, så väntar också paradisstränder som lätt skulle platsa på vilken lista som helst över världens vackraste stränder. Sanden är så vit och vattnet är så kristallklart att man ser hela vägen till botten utan problem.

Montego Bay är min favorit tillsammans med Ocho Rios. Montego Bay vill jag åka till när jag vill sola och bada och Ocho Rios vill jag åka till för att äventyra kombinerat med sol och bad.

Så hur tar man sig egentligen till Jamaica?

Just den biten kan tyckas vara knepig, men faktum är att det numera är väldigt enkelt att ta sig till Jamaica. Charterbolagen erbjuder direktflyg från flera orter i Sverige och på egen hand får man stå ut med en simpel mellanlandning, men då sparar man också ett par tusenlappar. Mellanlandningen kan göras i USA där man kan kombinera med att stanna ett par dagar i Miami eller New York innan man åker vidare, antingen på ditresan eller hemresan.

En klassisk tur och returbiljett kan man hitta för under 5000 kronor om man är flexibel med datum. Är man inte flexibel med datum bör man räkna med 7000 kronor per person tur och retur.

Comments are closed