Just nu är 144 restips publicerade

Resa till Kanada

04.22.2013 · Posted in Kanada

Kanada som ligger norr om USA i Nordamerika gränsar till Atlanten i öster och till Stilla havet i väster. Kanada med sina 33 miljoner invånare är ett av världens mest glesbefolkade länder.

Resa till Kanada är mycket trevligt men det är fortfarande en mycket låg siffra jämfört med tex USA. Många vet inte riktigt hur många trevliga platser där är i Kanada. På sommaren finns är alla möjliga sorters naturupplevelser. På vintern är det skidåkning som gäller. För den som har svårt att välja om de vill resa till västra eller östra Kanada, bör välja västra.

Svenskar som åker skidor i Kanada har ökat sedan OS 2010, detta då många fick se hur fint och stort Whistler var. Whistler är Kanadas och Nordamerikas största skidort, ett mycket bra val för den som ska åka skidor. Whistler är troligtvis en av världens dyraste anläggningar att köpa liftkort hos, men det kan helt klart vara värt en –två tusenlappar extra för en veckas skidpass. Liftarna är moderna, snabba och anläggningen utvecklas hela tiden. Whistler blir ofta vald till världens bästa skidort.

En av Kanadas största attraktioner är Niagarafallen och 12 miljoner besökare kommer varje år för att se dem, framför allt från Maj till September. Niagarafallen har en fallhöjd på cirka 55 meter har en extremt hög vattengenomströmning. Här kan man åka helikopter, båt, speedbåt och mycket annat. För att ta sid till Niagarafallen är bussturer från Toronto ett bra val.Till Toronto kan man flyga direkt från Köpenhamn. Det är den enda staden i Kanada som man kan flyga direkt till från Skandinavien.

Ottawa är Kanadas huvudstad, varför är en bra fråga då det är långt ifrån Kanadas största, finaste eller härligaste städer. Det finns alltså roligare städer att besöka i Kanada. Den finaste staden som många rankar en av världens finaste städer är Vancouver. Vancouver är trevligast på sommaren och hit flyger man bäst via London.

Ett annat rolig tips i Kanada är att besöka isbjörnarna. Detta kräver lite mer planering än andra resor med det kan absolut vara en mycket fräck upplevelse! För den som nöjer sig med de vanliga björnarna är det bara att åka några timmar från Vancouver så är där fullt av dem. Det finns över 100 000 björnar i Kanada.

Comments are closed