Just nu är 144 restips publicerade

Puerto Rico – billigast att åka till i Karibien

03.05.2016 · Posted in Nordamerika

Puerto Rico är en annan paradisö i Karibien och tack vare lågprisflygbolaget Norwegian så kan vi i Skandinavien numera gotta oss med lågprisflyg hela vägen till Karibien och Puerto Rico.

Priserna startar från så lite som 1299 kronor för en enkelbiljett. Ett helt otroligt pris som ger det möjligt att åka till Karibien utan att bli ruinerad. Tidigare har det varit väldigt dyrt att åka till Karibien på egen hand och man har fått räkna med priser som legat på omkring 20 000 för en tur och returbiljett för två personer. Numera kan man alltså hitta direktflyg för två personer tur och retur för mindre än hälften. Det billigaste ligger omkring 5500 kronor för två personer.

Så varför ska man då åka till Puerto Rico?

Puerto Rico är hem åt ett löjligt stort antal paradisstränder. Det fullständigt kryllar av dem. Visserligen finns det inga direkta sevärdheter här, men vad gör det när det finns snorkling och dykning i världsklass?

Puerto Rico må ha färre sevärdheter än andra platser i världen som är gjorda av människan, men sevärdheter som är helt naturliga finns det gott om på Puerto Rico. Nedan kan du läsa mer om dessa naturliga sevärdheter:

Cueva Ventana

En fin vandringsled upp till ett berg där man kan se ett naturligt ”fönster” och en fantastiskt utsikt över landskapet.

El Yunque regnskogen

Vill du besöka en regnskog? Då är Puerto Rico ett bra ställe att börja på. Här finns det nämligen inga giftiga djur som kan döda dig till skillnad från Amazonas och andra ställen där det fullständigt kryllar av farliga djur. El Yunque är häftig också för att det regnar över 4 miljarder liter vatten här under ett år.

Bioluminescent Bay

Tror du inte på mirakel och underverk? Då ska du åka hit utan att veta vad som väntar. Så sluta isåfall att läsa här och hoppa över till nästa punkt.

På Bioluminescent Bay väntar en ljusshow som är minst sagt magiskt. I vattnet lever nämligen små mikroorganismer som är hälften djur och hälften växter. När mörkret faller kan man se dessa självlysande varelser och låta sig själv förbluffas av det magiskt vackra blåa ljuset som organismerna avger. Ju mer man rör sig i vattnet, desto mer lyser dem.

Stränder

Puerto har väldigt många stränder att erbjuda sina besökare. Alla är dock inte kritvita med kristallklart vatten. Stränderna på Puerto Rico kommer istället i många färger och finns både i svart, vit, orange och guld.

Så vad väntar du på? Spana in nästa flyg till Puerto Rico och res billigt till Karibien.

Comments are closed