Just nu är 144 restips publicerade

Billiga resor till USA

02.11.2013 · Posted in USA

Det blir lättare och lättare att hitta billiga resor till USA. I maj 2013 öppnar Norwegian sin lågpris-linje till New York. Flygbiljetter kostar från 2400 kr tur och retur, men biljetter för dessa priser kommer att försvinna mycket snabbt. Det gäller att boka flyget direkt då de släpps.

En annan positiv sak är att även SAS utökar sina flyg till USA i form av ett direktflyg till San Francisco från Köpenhamn. Även om det nu inte blev Las Vegas så har förbindelserna till västra USA förbättrats.

Även om just dessa linjer inte är billiga när du ska boka så har konkurrensen hårdnat och pressat hela marknadens flygpriser till USA. Bokar man i god tid går det oftast att flyga var som i USA (av de stora städerna) för ca 5000-5500kr även under högsäsong.

Det har även blivit mycket lättare att boka ett flyg till en stad i USA och sedan hem från en helt annat plats i USA till ett lågt pris. Förr fick man ofta betala extra för dessa tjänster. Det händer även att man kan göra extra bra fynd genom att välja olika städer. Där finns nuförtiden Multi-city sök på flera av de bästa sökmotorerna.

Det viktigaste för att hitta billiga resor till USA är alltså att boka tidigt och inte vänta in sista minuten resor! Den som väntar och hoppas på detta kommer med högsta sannolikhet bli besviken. Inga av flygbolagen som flyger till USA har sistaminuten priser. Oftast höjer de priserna istället och hoppas att någon verkligen behöver flyga och betala ett högt pris.

Andra saker att tänka på för att göra sin resa till USA så billigt så möjligt: Använd kreditkort, växla inte på Forex! Där finns flera banker utan uttagsavgifter och påslag. Lägg inte till onödiga försäkringar! Nästan alla försäkringar du behöver ingår i din hemförsäkring. Avbeställningsskydd får du genom ditt kreditkort vid bokning av resan. Många lägger till ett avbeställningsskydd för ca 300kr men det är alltså exakt samma som på ditt kort. Därför bör du vara lite försiktigt med att betala med internetbanken vid bokning av resor till USA.

I övrigt gäller det som med flyg. Boka och planera hotell, hyrbil och utflykter i god tid! Det kommer du att både spara pengar på och få ut mer av resan.

Comments are closed