Just nu är 144 restips publicerade

Flyg till USA

10.31.2014 · Posted in USA

Det finns ett stort utbud av flyg till USA, där är bra konkurrens vilket gör att det ofta går att hitta billiga flyg till USA. Det smidigaste är att flyga direkt och vi går här igenom vilka direktflyg det finns till USA. Hittar man inte det finns det oftast bra flygrutter med 1 stopp på vägen.

Direktflyg till USA

Det har på senare år kommit till en hel den nya direktflyg till USA. Direktflyget som fanns till Atlanta har dock lagts ner. Dessa flygen finns endast från Stockholm och Köpenhamn. Antingen är det SAS eller Norwegian som har rutten, till New York finns det ofta flyg med båda. En sak som är bra att tänka på när man söker efter flygresor är att i Norwegians priser ingår inget bagage, vilket de flesta behöver på en sån lång resa och kan kosta flera hundra per väska enkel väg.
Från Stockholm
Finns direktflyg till New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Los Angeles och Fort Lauderdale
Från Köpenhamn
Finns direktflyg till New York, Washington DC, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Fort Lauderdale och Orlando.

Flyg med 1 stopp till USA

När man lägger till ett stopp så kan man nästan ta sig var som i USA (från de större städerna i Sverige), det är endast de små flygplatserna som kan kräva upp till 2 stopp. Det bästa är oftast att ha ett kort stopp i Europa, detta eftersom det ibland blir kö vid tullen och säkerhetskontrollerna i USA. Har man då ett kort stopp så finns risken att man missar sitt flyg.

Det bolag som är ett av de snabbaste till USA och speciellt västra delarna är British Airways. De flyger via London och det finns flyg till flesta av de större städerna i USA. Ibland kostar British Airways lite mer men komforten är också lite bättre, vilket kan vara värt lite extra. Ska man till Florida har Lufthansa flera bra rutter hit, som är snabba och med bra komfort. De europeiska flygbolagen är allmänt lite bättre än de Amerikanska. Det som är bättre är komforten, maten och servicen. I de flesta fall är det få som tar hänsyn till detta och bokar det billigaste.

Hyrbil

Väl i USA är det nästan alltid smidigaste att hyra bil. USA är väldigt anpassat efter bilar och det finns väldigt många trevliga roadtrips att göra. För mer information och tips om hyrbil i USA läs denna artikel här på resetipsen.

Comments are closed