Just nu är 144 restips publicerade

Hiking i Grand Canyon

03.10.2014 · Posted in USA

Södra Grand Canyon

Där är tre platser i Grand Canyon som besöks av turister, det är västra, södra och norra. Södra Grand Canyon är den populäraste platsen att besöka och hit kommer varje år över 5 miljoner besökare. Från Las Vegas tar det ca 5 timmar att köra hit och ungefär 3 timmar och 30 minuter från Phoenix. Från båda dessa städer är utbudet stort på olika tourer man kan göra, speciellt från Las Vegas.

I södra Grand Canyon finns flera olika utsiktsplatser. Det går att gå, cykla eller åka buss mellan dessa. På vinter går det även att köra egen bil, dessa vägar blir avstängda på sommaren för privat trafik. Utöver detta finns det flera hikes att göra, åka helikopter, flyg med mera.

Helikopter över södra Grand Canyon

Detta är troligtvis den vackraste helikopterfärd du någonsin kommer att kunna göra. Precis utan entrén avgår helikoptrarna ifrån och de tar dig på en 45 minuter lång färg över Grand Canyon. Besök helikopter över Grand Canyon, här hittar du mer info om att åka helikopter med mera.

Grand Canyon Hiking

Om du är i bra fysisk form och har gott om tid på resan, då finns alternativet att vandra ner i Grand Canyon och upp. Denna hike/vandring bör ta minst 2 dagar. Det är möjligt att göra det på en dag men det rekommenderas starkt att alltid övernatta och göra det på 2 eller fler dagar. Det största problemet med detta är att det kan vara svårt att få tillstånd att campa, de de endast ger ut ett visst antal varje natt. Den bästa tiden på året för denna vandring är vår eller höst. På vintern är det ibland kallt och isigt längst upp. På sommaren är värmen slående och går nästan alltid över 40 grader. För kartor och mer info om att vandra och hika, besök Grand Canyon hiking.

Saker att tänkta på vid hiking i Grand Canyon.

  • Att ha bra skor är mycket viktigt. Välj skor som är väl ingångna där risken för skoskav är mycket liten.
  • Vatten – I botten på Grand Canyon finns det vatten, det är dock alltid viktigt att ha extra med sig. Packa 3 liter per person.
  • Snacks och mat är viktigt att ha med sig. Packa gärna bars och andra saltiga snacks.
  • Gå ner till botten av Grand Canyon är ganska lätt och det går snabbt. Tänk på att det är betydligt tyngre och det kommer att ta längre tid att gå tillbaka upp igen.
  • På sommaren bör du undvik värsta värmen och endast vandra på morgon och kväll.

Comments are closed