Just nu är 144 restips publicerade

New York-resa

05.02.2013 · Posted in USA

New York, svenskarnas favorit ställe att resa till i USA. Hit flyger man direkt med SAS och numera även Norwegian. Resa till New York kostar ofta lite mer än att resa till andra städer i Europa men det är också ett annorlunda resmål och värt att lägga lite extra pengar på. Trots att flygresan är ganska lång är det många som reser hit över en långhelg, jag rekommenderar dock att när man väl rest hela vägen till USA och New York, bör man stanna lite längre.

Bästa tid att resa

Bästa tiden att besöka New York är från april till oktober. Då är ofta vädret bättre och solen skiner oftare. Sen kan man klart även åka hit på vintern om man vill julshoppa, se på NHL eller bara ha en skön spa-helg. Sommaren är ofta ganska varm och man kan då njuta av vädret i någon av New Yorks fina parker.

Utflykter

Det finns flera utflykter att göra från New York. De två jag rekommenderar mest är Six Flags i New Jersy och Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada.

Niagarafallen

New York till Niagarafallen är en 1- eller 2-dagars utflykt. För den som vill unna sig den bästa bör välja en dagstur med flyg. För den som vill komma undan lite billigare så finns det 2-dagars utflykter med buss. De andra alternativen är att själv ta sig dit med antingen flyg eller bil. För den som vill flyga själv är det bäst att flyga til Toronto i Kanada eller Buffalo på den amerikanska sidan. Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanda. Den finaste delen av fallet ligger på den kanadensiska sidan.

Nöjesfältet – Six Flags

Sig Flags är en perfekt utflykt om du gillar nöjesfält. Detta är ett av världens absolut bästa nöjesfält! Här finns över 10 berg och dalbaner i världsklass. Här hittar du även världens högsta och snabbaste berg och dalbana. Vissa dagar kan kön vara lång och man bör då köpa Flash Pass eller VIP. Vi testade VIP och då blir du behandlad som en ”rockstar” hela dagen. Man går då in vid utgången och slipper att köa helt. Även mat, dricka, spel i parken är fritt. VIP är ganska dyrt men helt klart värt det! Det var bara vi av 17000 besökare som hade detta den dagen vi var där. Vi hade troligtvis lägst kostnad om man räknar kostnad per åk.

Comments are closed