Just nu är 144 restips publicerade

NHL i New York

01.18.2013 · Posted in USA

För den sportintresserade är en resa till New York en dröm. Världens mest berömda stad är nämligen en riktig sportstad. Staden är känd för sina hängivna och ofta väldigt självsäkra fans och staden har mängder med lag i alla stora sporter. För oss hemma i Sverige lockar givetvis främst en NHL-resa för att se Henrik Lundqvists New York Rangers men förutom NHL har staden även flera lag i NBA, NFL och MLB.

För den som vill se NHL i New York finns många möjligheter. Dels Rangers som spelar mitt på Manhattan i Madison Square Garden. Dessutom kan man enkelt ta pendeltåget ut till Long Island eller New Jersey för att se New York Islanders respektive New Jersey Devils spela sina hemmamatcher.

Kombinerar men dessa tre lag och NHL:s kompakta schema kan man ofta se tre-fyra NHL-matcher även om man bara besöker New York i fem-sex dagar.

Övriga sporter
Förutom NHL-lagen har New York även följande lag:

NBA:
New York Knicks
Brooklyn Nets

NFL:
New York Jets
New York Giants

MLB: 
New York Mets
New York Yankees

Ett tips är att gå och se en NFL-match om ni är i New York under deras säsong som sträcker sig från tidig höst till januar/februari. Då staden har två lag i NFL är det mer eller mindre match varje helg ute på MetLife Stadium som ligger i New Jersey. Man tar enkelt pendeltåget dit direkt från Manhattan och tåget stannar sedan precis framför den mäktiga arenan. Den invigdes 2010 och tar över 82 000 åskådare.

En riktig folkfest utlovas.

Sportbarer
Har ni inte tid, pengar eller möjlighet att se någon match på plats i arenan så finns det mängder av bra sportbarer i New York. Stadens innevånare har som sagt ett stort sportintresse och att besöka en bar när något av deras lokala lag spelar är en upplevelse. Bland annat ligger New Yorks enda riktiga hockeybar precis intill Madison Square Garden. The Flying Puck kan nästan beskrivas som en kyrka för hockeyfans där Rangers klubbmärke finns i taket som är utformat som kyrkfönster.

Informationen i de här resetipsen är hämtade från EventGuides, en sida som erbjuder reseguider för sportresenärer.

Tags:

Comments are closed