Just nu är 144 restips publicerade

Plugga engelska i USA

08.09.2012 · Posted in USA

Visst är det härligt att ligga och slappa och göra ingenting under några dagar, men åker man på en längre semester kan det lätt bli lite tråkigt om man inte har något vettigt att ta sig för om dagarna. Om man tar en språkkurs under sin vistelse utomlands så kan man smälla flera flugor i en smäll och både få en mer intensiv semesterupplevelse samtidigt som man bättrar på CV:t och utmanar hjärnan.

Det finns många anledningar till varför USA är ett perfekt val för dig som planerar en språkkurs utomlands under semestern. För det första så är landet så pass stort och varierat att du kan välja vilken studiemiljö som passar dig bäst. Tänker du lättare när du är ute i öppna landskap? Åk då till den vackra staten Washington i norr där du kan prova på att leva vildmarksliv vid sidan av dina språkstudier. I norra USA är naturen nästan orörd och det är bara en kort pendeltur från stadens kärna till den riktiga vildmarken.

Om du är mer av en strandtyp som gillar att sippa på en drink under ett parasoll eller ha på dig den färggladaste pastellbikinin på hela beachen så är Kalifornien eller Florida alternativen för dig. Vare sig du vill börja surfa i Stilla havets vågor eller glassa på Miami Beach så har USA:s kuster ett perfekt klimat året om. Och skulle du mot all förmodan tröttna på strandlivet finns det fortfarande tusen saker att göra – spana på kändisar, besöka Disneyland eller Hollywood Studios, gå på sightseeing och öva din engelska på de pratsamma amerikanerna. I New York eller Boston å andra sidan hittar du all världens finkultur samlad på ståtliga museer som MOMA och Guggenheim.

Den amerikanska engelskan är ofta tydlig och lättförstådd för oss svenskar, förmodligen för att vi hör så mycket av den på film och TV. De flesta som studerar engelska tycker att det är mycket lättare att prata med amerikaner än med britter eller australiensare. Amerikanerna är dessutom kända för sin pratglädje och gästfrihet – så fort de får höra att du är svensk kommer många att stolt vilja visa upp sitt land från dess bästa sida för dig. Samtidigt så är många nyfikna på att höra mer om Sverige, som för dem mest är känt som landet där IKEA och den svenske kocken i Mupparna kommer ifrån. Sådana möten ger dig massor av möjligheter att praktisera dina nyförvärvade språkkunskaper i verkliga livet.

USA är ett unikt och vissa fall beroendeframkallande land och en språkkurs kan vara det första steget mot att studera i USA en längre tid. Landet har några av världens mest berömda universitet, men dessa kan vara svåra att komma in på och dessutom ha skyhöga kursavgifter. Ett bättre alternativ om du vill åka för att plugga i USA är att boka en kurs från Sverige, då får du hjälp med både visum och boende av din svenska förmedling. Du kan stanna i sex månader eller ett år – tiden kommer att ge dig en chans att komma den amerikanska kulturen inpå livet, skaffa nya vänner för livet och göra dig flytande i engelska – med amerikansk dialekt såklart.

Comments are closed