Just nu är 144 restips publicerade

Resa till USA tips

10.06.2012 · Posted in USA

Att resa till USA är någon väldigt många svenskar gör . Här kommer jag att tipsa om hur du resor till USA på billigaste och bäst sätt. Jag kommer också att skriva om vilka plaster du bör resa till!
Boka flyg tidigt är viktigt. Priserna går nästan alltid upp ju senare du bokar. Till USA finns det inga sista minuten resor, detta eftersom alla flyg är reguljära. Det är vanligtvis bara charter-flyg som säljer ut sina flygstolar till låga priser strax innan avresa. Använd ett flygsök för att alltid hitta de billigast biljetterna till USA.

I USA finns speciellt tre hörnor som är populära att resa till, det är Florida, Östra USA och Västa USA.

I östa USA är det New York, Chicago, Washington D.C och Niagarafallen som lockar flest turister. Ett ställe som jag själv även har rest till är Atlantic city som ligger söder om New York. Atlantic city är en B-version av den mycket roliga staden Las Vegas. Annars är det självklart New York som lockar flest turister. Denna staden som man brukar säga ”aldrig sover”, vilket jag dock kanske inte håller med om helt. Gå runt på Manhattan, njut av solen (värmen?) i parkerna, shopping och besök några av de mest kända byggndaderna i USA.

En resa till västa USA är längre men också bättre! Här ligger städerna Los Angeles, San Francisco, San Diego och Las Vegas. Det bästa här är att hyra en bil om man vill se mycket och köra runt. Besök städerna men missa inte naturen, tex Valley of Fire, Death Valley och Grand Canyon. För att hinna med detta rekommenderar jag en resa på minst 2 veckor. För den som har lite tid är det ofta bättra att välja ut ca 2 städer. Jag skulle då välja San Francisco och Las Vegas! Från Las Vegas finns väldigt många trevliga utflykter med buss, helikopter eller flyg.

Florida har bra väder året runt! (vissa perioder regnar det lite mer) Hit åker många för de fina städerna och för alla aktiviteter som finns för familjern. Städer som ligger i Florida är Miami, Tampa, Fort Lauderdale, Jacksonville och Orlando. Miami är mångas favorit, här är det helt klart bäst att bo vid Miami Beach. Hotellpriserna ganska höga här. En annan trevlig sak med Miami och Fort Lauderdale är att alla kryssningar som går att ta, från ett par dagar till flertalet veckor bland öarna. Vi tog en kryssning från Miami som jag bokade ett par månader innan till sista minuten pris.

Inför din resa till USA, är det mycket att tänka på, tex så använder de Fahrenheit, galon och mycket mer.

Trevlig resa och missa inte Las Vegas + Grand Canyon 🙂

Comments are closed