Just nu är 144 restips publicerade

San Francisco vs Miami

10.20.2015 · Posted in USA

USA har sakta men säkert blivit ett av våra favoritländer att åka till på semester. En förklaring är att prisläget har varit helt ok under en längre tid. En annan förklaring är att utbudet av direktflyg har blivit betydligt bättre och konkurrensen har även gjort det betydligt billigare än för bara tio år sedan.

New York har varit (och är fortfarande) den i särklass populäraste staden i USA för oss svenskar. Det är dock två andra städer som växer snabbast i popularitet och det är San Francisco och Miami. Dessa två städer har inte bara massor att erbjuda, de är också väldigt olika varandra

San Francisco

San Francisco är antagligen den mest liberala storstaden i USA och än idag går det att finna spår av 60-talets hippierörelse som hade sitt centrum i staden. Samtidigt som det finns en bohemisk känsla över San Francisco är det också den amerikanska västkustens finansiella centrum och mängder av större IT-bolag har kontor här. Just mixen av det bohemiska och det moderna gör San Francisco till en mycket populär stad för turister.

Se & göra i San Francisco

Även om San Francisco är en mycket kuperad stad går det alldeles utmärkt att utforska staden till fots. Blir det för backigt är spårvagnen ett mycket populärt alternativ. Det mesta av shoppingen i San Francisco ligger i kvarteren runt Union Square och här hittar du de större modehusen och större galleriorna. Tar du dig däremot till området Haight-Ashbury kommer du finna mängder av mindre butiker och ett enormt utbud av second hand.

Utöver att utforska San Franciscos atmosfär till fots finns det mängder av mer eller mindre populära turistmål. Nedan listar vi några av de populäraste.

  • Alcatraz
  • China Town
  • Golden Gate Park
  • Fisherman’s Wharf
  • The Presidio

Hotell & boende i San Francisco

Det finns gott om bra hotell i San Francisco och det flesta väljer att bo på ett hotell i området kring Union Square. De flesta större hotellen ligger här och standarden är generellt sett mycket bra. På sajten Hotellsanfrancisco.nu finner du ett bra urval av hotell i centrala San Francisco som går att boka online.

Om du är trött på att bo på hotell ska du inte missa att kolla utbudet på Airbnb. San Francisco är en av de städer i världen som har det absolut bästa utbudet av bostäder på Airbnb och kan du strunta i de bekvämligheter som ett hotell har att erbjuda kan du garanterat hitta ett prisvärt alternativ.

Miami

Medans San Francisco har en bohemisk touch är Miami mer “jet set”. Speciellt området kring Miami Beach har blivit ett mycket populärt område för kändisar och människor som vill visa upp sina rikedomar. Bortser man från Miami Beach är Miami en mycket mångkulturell stad där spanska är ett lika användbart språk som engelska.

Se & göra i Miami

Miami Beach är den mest självklara destinationen för de flesta turister men missa inte ett besöka till charmiga områden som exempelvis Little Havana. Även Downtown Miami har en hel del att erbjuda men är det shoppingen och nöje du är ute efter är det South Beach som gäller. Denna del av Miami Beach är inte bara känd för sin strand utan snarare för att vara ett av världens bästa områden för fest och lyxig shopping.

Utöver fest och bad finns det självfallet massor av saker att se och göra i Miami och i närområdet. Nedan listas ett urval av tips på saker att se och göra under ett besök till Miami.

  • Miami Seaquarium
  • Little Havana
  • Lincoln Road
  • Florida Everglades National Park
  • Collins Avenue

Hotell & boende i Miami

Det finns ett varierat utbud av hotell i Miami men de flesta som besöker staden väljer ett hotell på Miami Beach och där standarden mycket hög. Många av hotellen där är också en sevärdhet i sig själva då många är byggda i Art deco-stil. Dessa hotell är i regel inte så stora men som tur är finns det gott om dem så har du bara lite pengar kommer det inte vara ett problem. För tips om prisvärda hotell i Miami kan det vara värt att besöka Hotellmiami.nu som listar ett mindre urval av populära hotell med fokus på Miami Beach.

Förhoppningsvis har du nu fått lite inspiration inför din nästa resa och oavsett om det blir San Francisco eller Miami finns alla förutsättningar för en oförglömlig upplevelse.

Lycka till!

Comments are closed