Just nu är 144 restips publicerade

Tre tips inför din resa till New York

01.09.2014 · Posted in USA

New York är en fantastisk stad och tusentals svenskar väljer att åka till denna världsmetropol varje månad. Många kommer tillbaka gång på gång och hittar något nytt favoritställe eller område som blivit trendigt efter det senaste besöket. Då New York är en väldigt stor stad och det finns massor av saker att göra kan det finnas goda skäl att göra lite research innan du åker över. Nedan följer 3 tips på saker att ha koll på innan du lämnar Sverige.

1. Kolla upp hotellet noga

Det finns massor av hotell i New York och de varierar både i pris och kvalité. De flesta som väljer att åka till New York väljer att bo på Manhattan och här är kvalitén på hotellen i regel hög men vill du bo i något av de finare kvarteren kan det också bli väldigt dyrt. Det finns dock gott om billiga hotell på Manhattan men väljer du ett av dessa är det extra viktigt att du kollar upp recensioner etc. Det finns flera sajter (exempelvis Tripadvisor) där du kan se vad andra gäster tycker om hotellet. Känner du dig fortfarande osäker kan det vara en bra idé att skriva ett mail med ett par korta frågor till hotellet. Får du inget svar kan det finnas anledning till att överväga ett annat hotell.

2. Boka biljetter för evenemang från Sverige

Många som besöker New York vill gärna passa på att se en show på Broadway eller se New York Rangers spela hockey i Madison Garden. Tyvärr är det många andra som vill exakt samma sak och det kan i vissa fall vara svårt att få en biljett på plats. Att boka långt i förväg kan bli lite dyrare men kan också vara värt det. Om du vill gå på ett sportevenemang i New York rekommenderas tjänsten StubHub där du kan hitta biljetter till i stort sett alla sportevenemang i Nordamerika.

3. Ta med bra promenadskor

New York är stort och oavsett om du enbart kommer ägna din tid på Manhattan kommer du antagligen promenera en hel del. Även om det finns tunnelbana och taxi är billigt är det få städer som är bättre än New York att upptäcka på fot. Gatunätet gör det enkelt att hitta och variationen mellan de olika stadsdelarna gör att man under sista första besök till New York kan promenera ändlöst i flera dagar utan att bli uttråkad. Så skippa finskorna till senare på kvällen och se till att du har minst ett par riktigt bra promenadskor nedpackade i resväskan.

Lyckat till!

Comments are closed