Just nu är 144 restips publicerade

9 tips för att våga resa ensam som tjej

05.09.2019 · Posted in Generella restips

När jag började planera en backpackerresa till Asien så var det många som lyfte på ögonbrynen och utbrast – men du är ju en ensam tjej?! Nu är det några år sedan och det har blivit många resor sedan dess. Idag är det inte lika konstigt att resa ensam och jag träffar allt fler ensamresande tjejer på mina resor. Så därför hoppas jag att du kommer ha nytta av mina tips oavsett vem du är 🙂

1. Hitta reseinspiration

Om du inte riktigt vet vart du vill resa så kan det vara bra att läsa resebloggar. Där får du inspiration och tips om olika resmål. Ofta finns det många andra matnyttiga tips som är oumbärliga om du reser ensam.

2. Upplev friheten

Att resa ensam ger dig möjligheten att göra precis det DU vill göra. Det kommer även utmana dig att övervinna rädslor och stärka ditt självförtroende. Att faktiskt våga göra saker kommer göra dig till en starkare människa.

3. Skapa lokala kontakter

På Facebook finns massvis med olika grupper för backpackers och ensamresenärer. Det finns någon som känner någon på den platsen du ska resa till. Det gör att du dels kan hitta nya vänner men också få många lokala tips som andra turister inte känner till.

4. Lita på magkänslan!

Nästan alla människor vill sina medmänniskor väl. Men det finns alltid dem som har onda avsikter och det är viktigt att du känner av alla situationer du ställs inför. Om en person ger dig en dålig känsla, hitta på en ursäkt och stick därifrån! Samma sak gäller så klart för mörka gränder, sovsalar och andra platser där du inte känner dig helt trygg.

5. Ljug lite

Berätta inte för alla du träffar att du reser ensam. Säg till att du ska träffa din kompis om någon frågar om du är ensam. Om någon vill dig illa så är risken mindre om du inte målar ut dig som ett lätt offer. En ensam turist som inte kan det lokala språket.

6. Äter du ensam så sitt vid baren

Att äta ensam är lite läskigt. Men om du sitter vid baren är det ofta någon som kommer börja prata med dig.Lite småprat är alltid trevligt och du kanske även får en del lokala tips. Men komihåg punkt 5.

7. Åk på arrangerade turer

Om du reser ensam och inte känner till staden eller platsen du är på. Så kan det vara toppen att åka med på en tur som ditt hotell eller hostel arrangerar. Då lär du känna andra människor som du kanske kan hänga med sen. Du får även en guide som kan berätta mer om olika saker som kanske inte bara har med själva turen att göra.

8. Visa respekt

Oavsett vart du reser i världen så försök alltid att ta reda på lokala seder och bruk. Vissa misstag kan förlåtas med det finns även saker du absolut inte ska göra eller säga. Att vara förberedd och visa respekt kommer även ge dig mycket tillbaka från lokalbefolkningen.

9 Håll kontakt med nära och kära

Om du reser ensam kommer alltid någon att oroa sig för dig. Därför ska du alltid hålla kontakten med nära och kära. Det är även bra om något händer så att dem vet vart du är och kan förhoppningsvis hjälpa dig.

Comments are closed