Just nu är 144 restips publicerade

Att hitta inspiration till resan

03.16.2015 · Posted in Generella restips

Att många svenskar har ett stort intresse för utlandsresor är det inte någon tvekan om. Årligen är det en stor del av Sveriges befolkning som åker på charter eller annan utlandsresa och tidningshyllorna i matvarubutikerna skvallrar tydligt om att detta är ett ämne som många läser om. För den som vill inspireras och få idéer för kommande semester finns det flera vägar att gå. Alla med sina fördelar och nackdelar.

Reseprogram på TV – Dessa var mer populära för 10-15 år sedan även om de självklart förekommer idag. Fördelen är med TV-program är att känslan och omgivningar lättare förmedlas än med stillbilder som i exempelvis kvällstidningar och magasin. Däremot är det oftast fokus på väldigt speciella resor. Mycket sällan recenseras exempelvis en klassisk vecka på Mallorca – en resa som däremot väldigt många svenskar genomför någon gång i livet.

Bloggar – Att läsa bloggar med reseinriktningar är ett sätt att komma resenären lite mer ”nära inpå”. Många som bloggar från sina resor lyfter upp fördelar och nackdelar på ett sätt som inte sker i regisserade TV-program. Bloggarna är det mest avskalade och neutrala som går att hitta gällande reseskildringar. 

Facebook – Oavsett var man är i världen så är Wi-Fi inte långt borta. Så länge det finns Wi-Fi finns möjligheten att uppdatera sin profil på Facebook – något som många även utnyttjar. De som är hemma kan med enkelhet följa resenärernas resa och vad som bland annat händer under de olika semesterdagarna. Varför inte kommentera och känna sig åtminstone lite delaktig i resan?

Magasin – Det är skillnad på resetidningar och resetidningar. En del tidningar presenterar korta reportage som snarast kan liknas med de säljande kortare texter som finns i resebyråernas broschyrer. Men så finns det de magasin som verkligen presenterar djupa och ”matnyttiga” reportage. Här finns bland annat Vagabond. Inte en tidning man bläddrar igenom snabbt – men en tidning som ger grundlig information om de ställen de skriver om.

Researrangörerna – Surfa inte in på resebyråernas hemsidor. Beställ inte hem deras material. Men gå gärna till en resebyrå för att prata med en säljare om olika resmål. Det är där en resebyrå har sin stora fördel. All fakta som finns i broschyrerna går lätt att hitta på andra ställen och dessutom kan broschyrerna kännas så positivt vinklade. Att istället prata med en säljare som varit på flera av resmålen är betydligt bättre. Då kan man lättare förklara vad man har för förväntningar på semestern och därmed kan säljaren hitta en resa som passar utifrån de önskemål man har.

Comments are closed