Just nu är 144 restips publicerade

Därför borde alla ha en egen reseblogg

05.13.2016 · Posted in Generella restips

Vi är fler och fler som reser utomlands i Sverige. Många åker iväg på en årlig semester och andra har friheten att kunna åka iväg flera gånger. Men det är inte längre en klassisk solsemester som de flesta åker på. Helst ska man hinna med att se och uppleva platsen man åker till. Man blandar historia med sol och bad eller fantastisk arkitektur med god mat och så vidare. Varianterna är många men de ger alla samma resultat = Upplevelser för livet.

Men i takt med att vi gör fler saker och upplever fler saker så blir det även svårare att hålla reda på allting efter ett tag. När åren går så bleknar minnena och man kommer inte längre ihåg allt som man varit med om. Tidigare skrev man ofta dagböcker eller journaler där man daterade olika händelser och saker som man ville komma ihåg. Detta kan man givetvis göra än idag, men numera kan man också göra detta online eller på sin dator.

Det jag pratar om är så klart en reseblogg där man samlar alla upplevelser och minnen digitalt. Detta är väldigt smidigt och enkelt att göra. Det finns både gratisvarianter och betalvarianter beroende på hur seriös man vill ha. För den som vill reseblogga seriöst så finns även möjligheten att tjäna pengar när man gör det. Faktum är att det finns tusentals människor som lever på sina bloggar i dagens samhälle och för den som gillar att skriva och fotografera är detta ett ypperligt sätt att kombinera en onlinedagbok med en reseblogg som tjänar pengar.

För dig som inte känner att tiden räcker till för att reseblogga seriöst, men som ändå känner att det skulle vara roligt för din egen skull. Ja, då borde du ordna en reseblogg på exempelvis blogg.se eller någon liknande bloggplattform. WordPress är ett annat alternativ som även det är gratis. Det finns många fördelar med att blogga om sin resor, dels kan man använda det som inspiration för framtida resor och dels kan man ha det som en digital minneslåda. Men det kan också vara en slags hobby där man utvecklar sin språkförmåga. Dessutom ska man heller inte underskatta vilka kontakter det går att få genom bloggar. I vårt samhälle är bloggar nämligen en stor del av vardagen och de största bloggarna har miljontals läsare varje dag.

Känner man att mest vill skriva en reseblogg för sin egen skull så går det lika bra att ställa in den på privat läge. Då kommer resebloggen inte att dyka upp på Google eller vara synlig för andra. Vill man att bara ett fåtal personer ska kunna se vad man skriver om så kan man sätta in ett lösenord som man delar ut till nära och kära.

Comments are closed