Just nu är 144 restips publicerade

Det går att resa virtuellt om du måste stanna hemma!

05.16.2022 · Posted in Generella restips

Under åren 2020 och 2021 var det många som fick se sina resplaner gå i stöpet. Kanske inte så mycket på grund av regler i Sverige. När länder som Nya Zeeland låste sina gränser så innebar det ju att ressugna svenskar inte kom in.

Fast det fanns en lösning och den är virtuella resor. Du måste inte sätta dig på ett plan för att ta dig till Thailand. Om du klickar in på en livestream från Zoo Cafe i Koh Phangan så är det ju nästan som att vara där!

Det behöver inte alls kännas enkelt och trist att resa med hjälp av en skärm. Om du slår på högtalarna och fokuserar så kan du höra vingslagen av en örn i Nordamerika eller kanske porlet från en bäck någonstans söder om ekvatorn.

Det är din attityd som får betydelse

Att resa virtuellt är inte samma sak som att packa väskan och ta en buss, ett tåg eller ett flyg. Men du kan absolut uppleva världen på detta vis. Mycket mer än om du läser en bok eller tidning där du ser orörliga bilder och får beskrivningar i text.

Fler borde upptäcka möjligheten att resa på detta vis. Särskilt de som känner att det av olika skäl är svårt att få till drömresan. Det är ju inte bara när världen drabbas av pandemi som det kan bli svårt att komma iväg. Om budgeten till resor inte räcker för det du skulle vilja uppleva så är det ju minst lika problematiskt.

För att få ut mer av virtuella resor kan du:

  • Använda en större skärm för att se bättre.
  • Ha bra högtalare så att du hör allt som händer.
  • Lära dig mer om platsen som du tänker titta på.
  • Se till att du har tid och ro för att verkligen utföra din virtuella resa med webbkameran.

Det ena utesluter inte det andra

Det ska också sägas att virtuella resor kan ligga som fin grund till verkliga äventyr. Du kan ju utforska platser i världen innan du bokar en biljett för att resa dit. Kanske hittar du ett smultronställe som du aldrig hade rest till om det inte varit för livestreaming med webbkameror.

Du kan ju också kombinera dina vanliga resor med virtuella resor. Om du har ett intresse för att se nya ställen så är det virtuella resandet en hobby som du bör lägga till. Den kan du ju till och med syssla med via mobilen då du är ute på verklig resa. Kolla om du verkligen ska ta en tur till Niagarafallen då du är i New York med hjälp av en livestreamingtjänst från vattenfallen!

Comments are closed