Just nu är 144 restips publicerade

Hitta billiga resor

10.10.2012 · Posted in Generella restips

Resa vill vi alla göra, men hur hittar vi den billigaste resan? När ska man boka flyg?

Jag ska skriva lite restips om detta här. Hur man hittar den billigaste resan är såklart inte helt självklart. Det finns dock ett par sätt som funkar nästan alltid. Ska man resa reguljärt så är det nästan alltid bäst att boka tidigt. Det finns dock några få undantag.

Flygbolagen har ofta kampanjer på flygbiljetter när sommar-semestern är slut. I slutet av augusti och i september. Det är då man ska fynda! Flygen är billiga på hösten, våren och även ofta nästa sommar (juni – juli). Det är tidigt att boka en sommarsemester i augusti men det kan vara värt det.

I år har jag haft flera kompisar som bokat flyg i denna period. Här här några priser som de fått.

Köpenhamn –> Vancouver –> Las Vegas -> Köpenhamn under påsken för under 6000kr!

Stockholm – Las Vegas – Köpenhamn. Nästa sommar för 3800. Att flyga till Las Vegas under 5000 är normalt mycket svårt att hitta. Speciellt på sommaren. För mer tips till USA resa.

Samma sak gäller Thailand, Afrika, Australien. Boka tidigt!

Sista minutenresor
Det finns även den som vill fynda i sista minuten. Dessa resor finns, dock nästan aldrig reguljärt. Det är charterbolagen som säljer ut dessa flyg till mycket låga priser. Ska man därför åka tex till Thailand i en period då inte speciellt många resor så kan detta vara ett mycket bra alternativ att göra.

Samma sak gäller inom Europa på våren / hösten eller sommaren. Ska man boka med tex Wizz air, easy Jet, Norwegian eller liknade (även sas) då är det bäst att boka tidigt! Ska man till Grekland tidigt på sommaren så går det troligtvis att hitta riktigt bra sistaminuten erbjudande.

Sista minuten flyg under högsäsong på sommaren beror till stor del hur sommaren är runt midsommar. Är det en dålig midsommar, då ryker resor för hela sommaren ganska snabbt och sista minuten resorna är då ofta mycket dyrare än om amn bokat från början. Vill man göra en medelhavsresa i juli eller augusti så kanske det är ett bra alternativ att försöka boka innan midsommar om prognosen säger regn och kyla.

Detta var mina resetips om hur man försöker hitta de billiga (flyg)resorna. Med hotell vet man aldrig riktigt men ofta är det bra att vara ute i god tid även här (ofta då det går att avboka och boka igen om man hitar ett billigare pris senare).

Tags: ,

Comments are closed