Just nu är 144 restips publicerade

Höstresor: Ett sätt att förlänga sommaren

07.23.2012 · Posted in Generella restips

Den svenska sommaren är fantastisk, men vissa år lever den helt enkelt inte upp till våra högt ställda förväntningar. Vad passar då bättre än att ta en resa till varmare breddgrader en bit in på hösten?

De flesta av oss har fem veckors semester att ta ut under året. Ofta går fyra veckor åt till sommarsemestern, men den där sista veckan ska inte glömmas bort. Det kan nämligen vara guld värt att ha möjlighet att sticka iväg på en restresa i oktober om inte sommaren här hemma erbjöd tillräckligt många soltimmar.

Om sommarsemestern var solig (om man nu kan få nog av sol) kanske höstsemestern istället kan ägnas åt en äventyrssemester där fokus ligger på spännande upplevelser snarare än att ligga på playan och sola. Vill du slå två flugor i en smäll kan du givetvis hitta ett resmål där du kan kombinera både strandliv och fantastiska upplevelser!

Att finansiera en höstresa

Som vi alla känner till är det inte gratis att resa. Däremot behöver det inte bli speciellt dyrt om man har möjlighet att vara lite flexibel. Att leta reda på en restresa är det absolut bästa sättet att resa billigt. Om du inte är så noga med exakt vart du vill resa så kan du göra riktiga klipp, men ju mer specifika önskemål du har, desto svårare blir det så klart att hitta en restresa.

För att finansiera en resa är det en bra idé att dra igång med ett månadssparande. Sätt undan några få hundralappar av lönen varje månad så har du kanske hela resan betald när det är dags att ge sig av. Om inte så har du i alla fall ett välkommet extratillskott till reskassan när du ger dig iväg mot värmen eller äventyret. Om du går på A-kassa kan det givetvis vara svårare att spara, men någon liten slant brukar man kunna avvara ändå.

Våren är en härlig tid. Ljuset kommer tillbaka och dessutom har vi mycket helgdagar då som innebär lite extra ledigheter och långhelger. Sen vet man att sommaren väntar runt hörnet, vilket så klart gör tillvaron lite enklare.

Hösten däremot är mörk och ofta regnig och blåsig. Inte en extra ledig dag så långt ögat kan nå och det enda dagarna tycks bestå av är arbete och åter arbete. Det är mörkt när du stiger upp på morgonen – och det är mörkt när du kommer hem från jobbet. Jag är säker på att du känner igen dig i det här. Eller hur?

Just därför är hösten den bästa tiden att ge sig iväg från Sverige. Ett tillskott av sol ger den extra ork och energi som alla så väl behöver för att kunna fokusera på arbete och plikter ända tills det blir vår igen!

Comments are closed