Just nu är 144 restips publicerade

Res miljövänligt i sommar

05.20.2019 · Posted in Generella restips

Om du har ågren för att du ska flyga i sommar så är du inte ensam. Det råder viss klimathysteri i Sverige. Den samlade åsikten tycks vara att det är bäst att undvika fordon som släpper ut en massa gifter och smuts. Flygplanet står högt upp på listan av miljöbovar.

Här är några miljövänliga sätt att resa på i sommar, kanske dags att boka om den där biljetten…

Kör elmoped i Sverige

En elmoped är en finurlig sak. Den kan du ladda direkt i eluttaget därhemma och vart du än kommer. Det går att åka många mil för några kronor. Om du kör omkring 45 km/h så kommer du en bra bit samtidigt som du kan se dig omkring. Det bästa med elmopeden är kanske att den inte är bullrig. Därmed så får du en naturupplevelse som det går att njuta av.

Om du vill utomlands så kan du ju ta en elmoped, eller kanske elcykel, och besöka ett nordiskt grannland. Vägen till Norge och Danmark är inte lång. Du får frisk luft på vägen dit och när du är framme så slipper du tänka på saker som parkering och bilköer. Du tar dig fram hur smidigt som helst i stort sett överallt!

Cykla Vättern runt

Du behöver inte vara med i tävlingen. Det går att cykla Vättern runt för att du känner för det. Det här kan vara en fantastisk resa för en hel familj. Ni rör på er och så kan det bli många pauser omkring sjön. Boka boende eller ta med tält. Det här blir en miljövänliga resa perfekt i det svenska sommarvädret.

Åk tåg till Europa

Tåg anses också vara miljövänliga. I varje fall om du jämför med flyg. Boka alltså av flygbiljetten och byt till tåg. Om du tänkt resa till europeiska städer som Paris eller Rom så kan du lika gärna ta tåget. Vägen dit blir längre men det finns ju så mycket att se genom fönstret. Dessutom så kan du vila på vägen om du bokar en sovhytt.

Vandra i fjällen

Ta tåget norrut och ge dig ut på vandring. Att vara ute och gå måste ses som det mest miljövänliga alternativ som finns. Ute i vildmarken så kan du fundera lite på ditt vanliga liv. Kanske kommer du fram till att det finns mer som du kan göra för att vara bättre för världen.

Nu ska du förstås tänka på hur du beter dig ute på vandringsleden. Att lämna sopor ute på spåret är inte smart. Tänk igenom innan hur du ska klara av matstunder och annat utan att smutsa ner. Det går att få tips online och det kan vara klokt när du planerar.

Comments are closed