Just nu är 144 restips publicerade

Resa med barn

08.20.2013 · Posted in Generella restips

Att resa med barn är inte alltid det lättaste, som de flesta vet är inte tålamodet detsamma som hos oss vuxna. Oavsett om man ska åka bil, tåg eller flyga så får man fundera igenom ett par gånger extra vad man ska ta med för att underlätta resan för barnen, detta leder ofta till att man glömmer bort sig själv ibland och den där boken man själv hade tänkt ta med. Det numera självklara hjälpmedlet iPaden börjar bli standard hos den svenska barnfamiljen, vissa har t o m 2 eller 3 st så det ska räcka och inte bli något tjafs, så kallade i-lands-problem. Vi flög i somras till Phuket, vilket fungerade väldigt bra med barnen, i alla fall på resan dit när vi alla hade något väldigt spännande att se fram emot, hemresan gick något sämre men helt ok den också. Väl där så var det bad, vila och fantastisk mat som gällde. Några badland för barnen och ett par drinkar vid stranden för oss vuxna.

En gång per år gör vi också en längre bilresa, vi startar då i norra Sverige och bilar ner till södra Sverige, där vi spenderar våra somrar sedan ett par år tillbaka. Vi brukar då dela upp det hela och hitta ställen på vägen att övernatta, hos vänner och släktingar. Det är ett trevligt sätt att resa, man upplever massa saker på vägen och har tid att sitta ner och umgås också. Hade man tagit flyget hade man inte träffat dessa släktingar och vänner lika frekvent. En lagom bilresa med 2 stycken mindre barn är 2-3 timmar sedan bör det tas en paus där man fyller på med mat och dryck. Har man mindre barn kan man planera in körningen så den faller samman med barnets sovtider också. När det väl är tyst i bilen passar man på att köra så långt det går.

Tåg är något vi i våran familj inte testat ännu, men jag kan tänka mig att har man en egen kupé i vagnen och lite spel, film och något att äta också så kan det fungera hur bra som helst. Det är också med en viss spänning som man kan gå till restaurangvagnen och köpa sig lite mellanmål. Tyvärr är tåget ganska dyrt vilket gör att man hellre väljer flyg. Buss är sällan ett alternativ för de längre resorna, det skulle säkert gå, men av respekt för övriga resenärer håller jag mina kids borta från bussåkandet ytterligare några år.

Comments are closed