Just nu är 144 restips publicerade

Reseförsäkring

09.29.2015 · Posted in Generella restips

Det är många som reser utan reseförsäkring, vilket är dumt och det är nästan så att man kan dra en jämförelse om att hoppa ut ur ett flygplan utan fallskärm. Man vet faktiskt aldrig när olyckan är framme, därför gäller det att vara förberedd. I Sverige kan vi bara åka in till sjukhuset och få hjälp utan att det kostar en förmögenhet, men utomlands har svenskar inte samma förmåner och kostnaderna kan varar enorma.

Det finns flera skräckexempel där resenärer råkat ut för olyckor utan att ha haft en reseförsäkring, resultatet har då blivit att de tvingats betala stora summor pengar för att få den vård som behövs. En reseförsäkring är ett billigt sätt att försäkra sitt liv på när man reser.

Läs en utförlig guide om hur man skaffar en bra reseförsäkring och få värdefulla tips inför valet av reseförsäkring.

Förhoppningsvis behöver du inte använda den och då har du kanske betalat 500 kronor extra för att ha varit säker på att få åka till sjukhus och få rätt vård som krävs. Reseförsäkringen täcker dock inte bara sjukhusbesök, den täcker även stöld, övergrepp, bagageförsening, flygförsening, inställd resa och en mängd andra olika saker.

Man vet aldrig ifall ens kamera blir stulen eller om man skulle bli överfallen under sin resa. Detta är saker som kan hända varsomhelst i världen, till och med i Sverige. Så egentligen kan man säga att reseförsäkringen fungerar som en trygghet som gör det så tryggt att du är mer säker utomlands än vad du är hemma i Sverige.

Ska man åka på längre resor är reseförsäkring ett måste, särskilt om man ska åka till Asien, Afrika, Australien eller Syd och centralamerika. Ju längre man är borta, desto större är chansen att något händer. Det behöver inte alltid vara något så allvarligt, men blir man av med sin kamera får man iallafall tillbaka så mycket pengar som kameran var värd. Även om bilderna är borta, så kan man åtminstone köpa en likadan kamera utan att behöva lägga ut pengarna själv.

Men det viktigaste av allt, du är skyddad. Vår hälsa och vårt liv är inget man bör gambla om, gambling bör endast göra på casinon och V75 eller liknande tjänster, aldrig med din egen hälsa. Så glöm inte bort att skaffa reseförsäkring innan du reser hemifrån nästa gång.

Comments are closed