Just nu är 144 restips publicerade

Resetips när du ska hyra bil

01.11.2014 · Posted in Generella restips

Att hyra bil när man är utomlands är ett kul sätt att upptäcka ett nytt land på. Man får se mer av omgivningarna och får ofta en mer genuin bild av landet än om man åker med en turistbuss på en guidad tur. Problemet är dock att om man börjar leta efter möjligheter till hyrbilar när man väl är på plats, missar man ofta de uthyrare som erbjuder de lägsta priserna. Man brukar vanligtvis ta de småföretag som hyr ut bilar nära hotellet. Man har också mycket sämre chanser att se igenom de pristillägg som en del firmor lägger på, och som man hade kunnat undvika om man bokat via nätet, innan ankomst till sin destination. Är det så att man istället hyr på plats är det viktigt att vara noga med påskrifter och det som står i kontraktet.

Boka hyrbil innan resan

Biluthyrning24.se är en sajt där du kan kolla igenom utbudet av tillgängliga uthyrare när det gäller bilar på olika semesterorter. De har ett brett utbud och du kan söka bland över 900 olika firmor som hyr ut bilar. De erbjuder också en rad olika tips för att få de bästa priserna och undvika de vanligaste fällorna. Ett av dessa tips är att inte hyra bilar nära flygplatsen, utan att istället ta sig in till stadens centrala delar där priserna ofta är bättre. Andra tips inkluderar saker som kan bli dyrare än man kanske tror från början, som att till exempel dra på sig böter. Ibland lägger nämligen biluthyrningsföretagen på extra avgifter utöver parkerings- eller fortkörningsböterna, vilket gör att det kan bli en ganska kostsam historia.

Boka inte för nära inpå resan

Många som hyr bil utomlands bokar inte i förväg, vilket kan resultera i högre priser. Detta är oftast onödigt, eftersom man faktiskt kan spara en hel del pengar genom att vara ute i god tid. Det fungerar ungefär på samma sätt som om man skulle ta en sista minuten resa. Om ni vet om att ni kommer vilja hyra en bil när ni anländer till er destination så bör ni boka en hyrbil samtidigt som ni bokar flygresan.

Comments are closed