Just nu är 144 restips publicerade

Tips inför Vinterresan

11.19.2013 · Posted in Generella restips

När vintern tar tag i Moder Svea och kylan gör sig påmind alltmer är det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Problemet är bara att det kostar pengar, massor av pengar. Att resa till exempelvis Thailand kostar en smärre förmögenhet för en genomsnittlig barnfamilj.

Vad kan man då göra för att försöka reducera kostnaden och ändå ta sig iväg? Jo man kan använda sig av en prisjämförelsesajt för charterresor. Här kan man leta efter drömresan och jämföra priser och boenden från ett flertal olika researrangörer på ett och samma ställe. Oftast finns det bra med sorteringsmöjligheter och filter som gör det lättare att hitta det just du letar efter.

Sen ska man om möjligt försöka åka när andra inte är lediga. Skippa att resa under jullov eller skolornas övriga ledigheter, det blir genast dyrare.

Ett annat tips är att spana efter sista-minuten-resor. Ibland har resebolagen köpt in alldeles för många resor och utbudet kan vara enormt. Här gäller det dock att vara vaksam på vilken typ av resa man tittar på, om den är ospecificerad eller om man får veta vilket hotell man hamnar på. Reser man ospecificerat tar man så klart en stor risk men man kan även göra riktiga klipp. Restresor går oftast utmärkt att hitta, sortera och filtrera på prisjämförelsesajter för resor.

Var skall man då åka på vintern? Jo, Thailand är ju ett populärt resmål men Kanarieöarna håller fortfarande uppe sin popularitet. Fördelen med Kanarieöarna är bland annat att det inte är så lång flygresa, nackdelen är att det inte alls är lika varmt som i exempelvis Thailand. Annars finns ju även Karibien men det är inte direkt ett budgetresmål samtidigt som det är ganska lång flygtid.

Vill man resa till värmen under vintern och även komma relativt billigt undan samt ha en kort flygtid är det Egypten som gäller. Dubai är också ett spännande resmål som inte ligger alltför långt bort, dock dyrare än Egypten.

Men avslutningsvis kan man väl säga att det viktigaste är att man väljer ett resmål som man verkligen vill uppleva och är intresserad av att åka till för att få ut det mesta av sin resa.

Comments are closed