Just nu är 144 restips publicerade

Varför ska man satsa på en konferensresa?

11.16.2020 · Posted in Generella restips

Säg den chef som inte önskar sig ett team med god sammanhållning som strävar mot samma mål? En konferensresa kan vara med och bidra till just det. Men hur gör man då för att konferensresan ska bli lyckad? Nedan listar vi våra bästa tips:

Välj rätt resmål och aktiviteter

Att uppleva en ny plats tillsammans ökar kreativiteten och förbättrar sammanhållningen i teamet. För att kunna välja rätt resmål behöver du ha koll på konferensens syfte. Ett tydligt syfte är också en förutsättning för att du ska kunna utvärdera resan och huruvida ni nådde era mål. Syftet avgör också vilka aktiviteter som ska ingå i resan och därmed kan du välja om det passar bäst med storstadspuls, lantligt lugn eller varför inte båda delarna? Hur ni vill resa tåg, flyg, båt eller buss påverkar förstås också valet av resmål.

Passa gärna på att välja annorlunda aktiviteter när ni tar er tid att åka iväg på resa. Att kliva ut ur komfortzonen och utmana sig själv tillsammans med andra gör att medarbetarna lär känna nya sidor av varandra och tilliten och öppenheten ökar även på kontoret.

Lägg tid på att planera agendan

En lyckad konferens innehåller rätt mix av nytta och nöje och det är viktigt att inte packa in för mycket på för kort tid. En luftig agenda ger utrymme för de inofficiella samtalen och det är ofta då medarbetarna skapar nya kontakter och får tid att reflektera. Inkludera gärna en överraskning som deltagarna inte känner till på förhand.

Dokumentera resan 

Dokumentera vad ni är med om och passa att filma och fota när ni är på en härlig plats. Materialet kan användas både intern för att komma ihåg vad ni varit med om eller varför inte passa på att samla innehåll till företagets blogg eller hemsida.

Ha koll på reglerna

En givande konferens kan få ett trist avslut om du inte har koll på Skatteverkets regler. Kortfattat kan man säga att det är helt okej att resa utomlands men att samma regler som i Sverige gäller dvs. att fördelningen mellan konferens och aktiviteter måste vara rimlig.

Det finns alltså en hel del att hålla koll på för att konferensresan ska bli lyckad. Genom att använda en resebyrå kan du koppla av från första stund och känna dig säker på att inga detaljer faller mellan stolarna. I många fall kan det också bli billigare eftersom resebyrån har direktkontakt med lokala leverantörer och slipper mellanhänder.

Comments are closed