Just nu är 144 restips publicerade

Brasilen – störst i Sydamerika

07.24.2012 · Posted in Brasilien

Brasilien ska stå värd för VM i fotboll 2014 och det kan bli ett ordentligt uppsving för turismen i landet. Förutom alla fotbollsfans som reser till landet för att följa sina lag så brukar även ”vanliga” turister lockas till arrangörsstäderna som ju får massor av uppmärksamhet under mästerskapet.

Brasilien är ett väldigt stort land och här bor över 192 miljoner människor. Den största staden är Sau Paulo med ca 19 miljoner invånare. Huvudstad är dock den betydligt mindre staden Brasilia med sina ca 2,5 miljoner invånare. Även till ytan är Brasilien en jätte. med sina drygt åtta miljoner kvadratkilometer är det sydamerikas största land. I Brasilien pratar befolkningen portugisiska.

I Brasilien ligger den största delen av det tropiska regnskogsområdet Amazonas. Regnskogen täcker en yta som är 12 gånger större än Sverige och är otroligt rik på både djur- och växtarter.

Fotboll är religion i Brasilien och landet producerar mer toppspelare än något annat land. De mest kända klubbarna är Corinthians, Fluminese, Sau Paulo och Santos. Klubbarna har gigantiska arenor och matcherna följs ibland av uppåt 100 000 åskådare. Det kan jämföras med exempelvis Ullevi i Göteborg som fullsatt tar 43 000 åskådare.

Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Pelé är några av de mest kända fotbollsspelarna från Brasilien. Det brasilianska landslaget har vunnit fotbolls-VM hela fem gånger, vilket de är ensamma i världen om. Näst bäst är Italien med sina fyra VM-titlar.

Rio de Janeiro är inte störst och inte huvudstad, men ändå den mest kända staden i Brasilien. Här kommer OS att hållas 2016 och givetvis är de av städerna som kommer att husera fotbolls-VM 2014. Rio är en otroligt vacker stad och här finns bland annat den världsberömda stranden Copacabana och den kanske ännu mer berömda jesus-statyn som överblickar hela den gigantiska staden. Rio de Janeiro är också känt världen över för sin karneval som hålls varje vår (40 dagar innan påsken). Om du vill resa till Rio under karnevalen är det viktigt att du är ute i god tid. Hotellen blir nämligen väldigt ofta fulla under karnevalen.

OS i Rio de Janeiro 2016

2016 ska Brasilien vara värd för OS och det kommer att hållas i Rio de Janeiro. OS är världens största idrottsevenemang och troligtvis kommer Brasilien att vara väl rustade för evenemanget då de bara två år tidigare arrangerat VM i fotboll, också det ett av världens allra största och mest omskrivna idrottsevenemang.

Att flyga till Brasilien från Sverige tar ca 15 timmar och du får ofta byta flyg i till exempel Paris eller Amsterdam. I bland kan du också få byta plan i exempelvis New York.

Comments are closed