Just nu är 144 restips publicerade

Peru – Det magiska landet i Sydamerika

03.20.2016 · Posted in Sydamerika

Peru ligger i Sydamerika på andra sidan jordklotet jämfört med Sverige. Här vilar en lång historia där bland annat de välkända Inkaindianerna spelat en huvudroll. Peru bjuder på en varierande natur och många historiska platser tillsammans med en vänlig lokalbefolkning.

Så vart i Peru ska man åka?

Peru är ganska stort även om det är avlångt, så det tar en del tid att åka från ena sidan till andra om man inte flyger. Därför kan det vara bra att planera i förväg vart i landet man ska åka och vilka ställen man vill besöka. En populär destination i Peru är Cuzco, som är den största staden som ligger nära ett av världens underverk – Machu Picchu. Många utgår ifrån Cuzco, dels för att staden själv har mycket historia att berätta, men också för att det är relativt enkelt att ta sig dit. Därifrån är det sedan enkelt att påbörja sin vandring mot Machu Picchu längs den världskända vandringsleden – Inkaleden.

Men det finns fler städer som är värda ett besök. Bland annat finns huvudstaden Lima, som inte ligger allt för långt ifrån Cuzco. Lima tar emot flest internationella flyg och det är billigast att åka dit om man flyger in till Peru från ett annat land. Lima har även det en lång historia bakom sig, och är idag lite av en mathuvudstad i världen dit gastronomiska kockar kommer till från alla världens hörn. Gillar du mat är Lima alltså ett måste att besöka.

En annan historisk stad i Peru som är värd att besöka är Arequipa. Hit åker man oftast med buss genom landet från någon av de andra storstäderna Lima eller Cuzco. Det går också att flyga, men priserna kan vara ganska höga.

Vad kan man göra?

Machu Picchu är helt klart nummer ett tillsammans med Inkaleden när det gäller aktiviteter och sevärdheter i Peru. Men sanningen är att man ofta glömmer bort en annan storfavorit, nämligen självaste regnskogsområdet Amazonas. Sanningen är att Peru också erbjuder resor in i regnskogen. Oftast till ett mycket lägre pris än vad till exempel Brasilien gör. Detta beror på att det är Brasilien som fått ta åt sig nästintill all ära när det gäller Amazonas, men det är flera andra länder som har gräns in i regnskogen och Peru är ett av dessa.

Fler och fler upptäcker denna möjlighet och sanningen är att det inte skiljer så mycket mellan vilka djur som lever i vilken ände. Utan om man åker in i regnskogen från den peruanska sidan så kommer man att få en minst lika häftig upplevelse, bara det att man sluppit betala allt för mycket pengar för samma sak.

Comments are closed